Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2.01.1.07 - Promoure i gestionar comunitats energètiques.

El paper de la ciutadania en el nou model energètic està canviant, passant a tenir un rol actiu, responsable i participatiu, especialment, en el cas de l’energia elèctrica. Les comunitats energètiques són un element clau per a l’apoderament de la ciutadania, les pimes o les administracions locals i afavoreixen la transició d’un model energètic centralitzat com l’actual a una organització molt més descentralitzada. Són també una eina que ha de facilitar l’aplicació de noves estratègies per lluitar contra la pobresa energètica.

Observacions:

L'Ajuntament de Reus i algunes empreses municipals participen com a sòcies en la iniciativa publicoprivada de comunitat energètica, la Comunitat Energètica Polígon Agro Reus, que impulsa la creació d’un projecte pilot de comunitat energètica amb participació municipal i de diverses empreses ubicades al polígon Agro-Reus amb una capacitat de generació d’energia de fins a 6,2 MWp anuals.

L’objectiu és generar energia destinada a l’autoconsum a partir d’instal·lacions solars fotovoltaiques i comercialitzar els excedents de producció a través de Reus Energia a preus menors que els de la xarxa. Es tracta d’un projecte orientat a les empreses que uneix els objectius de transició energètica i d’impulsar el desenvolupament local i la resiliència de l’activitat econòmica local.

Actualment, s'està acabant d'executar la inversió, que compta amb finançament europeu.

Per altra banda, l'Ajuntament de Reus estudia altres models d'iniciatives de comunitats energètiques, orientades a consums domèstics.

Objectius de desenvolupament sostenible

Treball digne i creixement econòmic
Consum i producció responsables
Ciutats i comunitats sostenibles

Percentatge d'execució